Nieuwe keuken kopen? Uit deze vormen kan je kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan sta je voor een leuke, maar ook een uitdagende klus. Er is namelijk ontzettend veel keuze in materialen, mogelijkheden en vormen. De ene is dus de andere niet en alleen al op het gebied van vormgeving kan je verschillende keuzes maken. Maar wat zijn de keuzes?

Een u-vormige versie

Een van de populairste keuzes op dit moment is de zogenaamde u-vormige-keuken. Dit model wordt zo genoemd, omdat alle delen van de keuken tegen de muren zijn geplaatst. Je loopt als het ware een keuken in en je hebt zowel aan je linker- als rechterzijde en recht voor je keukenkastjes en werkruimte. In een u-keuken heb je dus ook meer dan voldoende werkblad, veel opbergruimte en veel opties om inbouwapparatuur te plaatsen. Als er ruimte voor is, is een u-keuken ook prima te combineren met een kookeiland of keukeneiland in het midden. Wat voor nog meer werk- en bergingsruimte zorgt.

Een hoekkeuken

Een hoekkeuken is ook een populair model, omdat deze vorm voor meer werkruimte en mogelijkheden zorgt. Je hebt doorgaans ook meer bergingsruimte in een hoekkeuken en meer mogelijkheden om inbouwapparatuur te plaatsen. Een hoekkeuken is ook een goede keuze als je voor een open versie kiest. Je zou het model dan zelfs kunnen combineren met bijvoorbeeld een kookeiland of een keukeneiland. Wat voor nog meer werk- en bergingsruimte zorgt. Wist je dat een hoekkeuken ook wel een L-vormige keuken wordt genoemd? Als je het model ziet snap je waarom dat zo is.

Rechte keuken

Als de ruimte beperkt is, heb je ook minder keuze uit verschillende vormen en maten. De rechte keuken is dan vaak een zeer goede optie. Het is de simpelste vorm die je kan kiezen, maar dat neemt niet weg dat ook dit model veelzijdig is. Het voordeel is namelijk dat je alle belangrijke onderdelen van een keuken bij de hand hebt. Op die manier maak je razendsnel de heerlijkste gerechten, terwijl je ook alle benodigdheden, zoals keukengerei, potten en pannen, binnen handbereik hebt. Een groot voordeel van de rechte is dat dit vaak ook de goedkoopste optie is.

Het verschil tussen een dichte, half dichte en open versie

Naast de verschillende vormen kan je ook kiezen voor een dichte, half dichte of open versie. Met een dichte-keuken maak je een duidelijke scheiding tussen deze plek en het woongedeelte en voorkom je dat geluiden en geurtjes uit de door het huis verspreid worden. Met een open-keuken heb je hier meer ‘last’ van, maar het voordeel is dat je tijdens het koken en de bezigheden contact houdt met de mensen die in de woonkamer zitten. Een half dichte is niet geheel open, maar ook niet afgesloten. Vaak wordt er een divider geplaatst om toch het woongedeelte en de keuken te scheiden. Voor de verschillende opties valt wat te zeggen, maar het staat wel buiten kijf dat bijvoorbeeld een met een kookeiland op dit moment het vaakst wordt gekozen. Om toch een duidelijke scheiding tussen de keuken en het woongedeelte aan te brengen, maar wel met het idee om contact te kunnen houden met de mensen die in de woon- of eetkamer zitten.

 

Voor meer informatie, ga naar Superkeukens.nl!