Motorjas kopen? Deze keuzes heb je

Je moet een motorjas kopen. Ze zijn verplicht om te dragen als je op een motor rijdt. Je moet ook in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs (rijbewijs A) en je bent verplicht om een speciale broek, handschoenen, laarzen en een helm te dragen. In deze blog vertellen we meer over de keuzes die je kunt maken als je een motorjas wil aanschaffen.

Wat is een motorjas?

Voordat we meer vertellen over de verschillende soorten motorjassen, is het slim om eerst uit te leggen wat het verschil is met een normale jas. Een motorjas mag dan wel op een normale jas lijken, maar dat is het niet. Een motorjas biedt namelijk een goede bescherming als je valt of uitglijdt en dat doet een normale jas niet. Met alle gevolgen van dien. Motorjassen worden van verschillende materialen gemaakt en zijn in uiteenlopende modellen, kleuren en maten verkrijgbaar.

Leren motorjas kopen

Ga je een leren motorjas kopen? Dan ga je voor een stoer uiterlijk en optimaal rijcomfort. In het assortiment van leren jassen heb je ook weer keuze uit verschillende maten en pasvormen. Kies je voor het klassieke en verweerde model uit de jaren ‘60 om het stoere karakter of kies je liever voor het moderne en strakke model dat ook nog eens waterdicht is? De keuze die je maakt is uiteindelijk afhankelijk van welke stijl je jezelf wilt aanmeten en wat je mooi vindt. Het is in ieder geval belangrijk dat de jas lekker zit.

Textiele motorjassen

Motorjassen worden ook van textiel gemaakt en de stoffen die hiervoor worden gebruikt zorgen eveneens voor een optimale bescherming. Ook bij een motorjas van textiel heb je veel keuze uit verschillende modellen die weer in verschillende maten en kleuren te koop zijn. Een voordeel is dat de jassen van textiel al vanaf het eerste moment lekker zitten. Bij een lederen jas is dat niet altijd het geval, omdat het materiaal zich eerst aan de vorm van je lichaam moet aanpassen.

Doorwaai motorjas kopen

Doorwaai motorjassen zijn ideaal als je met hoge temperaturen op pad gaat. Een jas van textiel of leer kan al snel te warm worden en dan zit je niet met plezier op de motor. Met een doorwaai jas die voor een groot deel uit mesh bestaat, krijgt de wind vrij spel en kan je genieten van een aangename temperatuur als je op de motor zit. Terwijl je ook nog eens geniet van een goede bescherming.

Alternatief op motorjas kopen?

Een speciale hoodie is een goed alternatief en het kledingstuk functioneert hetzelfde als een  motorjas. De hoodie is speciaal gemaakt om op warme dagen te dragen en voor mensen die liever geen motorjas kopen. De hoodie biedt ook een optimale bescherming en is in verschillende modellen, kleuren en pasvormen verkrijgbaar. De hoodie heeft ook een sportieve uitstraling en is een goede keuze als je een lekker stukje gaat toeren. Het is wel slim om een motorjas of hoodie te combineren met een airbag, zodat je nog meer beschermd bent als je valt of uitglijdt.